17 januari 2017 Endurance race

17 januari 2017 Endurance race

https://www.kcr.nl/nieuws/gave-endurance-voor-kids

Gezelligheid bij Endurance Kids!

De kids rijden tegenwoordig meer en meer en daarom werd het eens tijd voor een leuke endurance race. Om de fun factor er in te houden en om iedereen te laten leren hadden we gekozen voor een mixkoppel van een snellere rijders met een beginnende rijder. Of er werden 2 subtoppers bij elkaar gezet, dit alles om de strijd zo eerlijk mogelijk te houden. We hebben elk jaar rijders waar de beginners tegen op kijken, wat is dan gaver dat als je Raff ziet om die even bij Wouter neer te zetten! Of Giovanni die vertrouwen nodig heeft te koppelen aan een Robbe. Zet je Julian dan bij Max, dan heb je in de basis toch wel de grote heren bij de kids te pakken, en dat te weten dat ze zelf een jaar geleden opkeken tegen bijvoorbeeld een Ian. Maar er zijn veel snelle rijders hoor! De laatste weken kloppen Hugo, Axel, Mika en Robbin steeds vaker op de deur of zien we ineens een nieuw gezicht die de strijd vrolijk aan durft te gaan, dit in de naam van Tijn.

Er waren in totaal 20 rijdertjes en ondanks bepaalde resultaten, kan het zomaar zijn dat de zenuwen en de spanningen parten gaan spelen en dat zagen we deze zondagmorgen terug op de baan. We hadden wel verwacht dat iedereen weer even moest wennen en daarom kozen we voor een 5 minuten kwalificatie zodat iedereen even wat meters kon maken alvorens de race zou beginnen. Verrassend kwamen de 2 mannen Gianni en Finn onder de naam Hollebolle Kip bovenaan de lijst te staan, heel vet om Finn vanaf pole te zien vertrekken. De 2e plaats was voor JM Racing, Max klokte een knappe tijd, maar die van de kleine Julian mocht er ook zijn zeg! P3 ging naar De Scheetbeesten, de kleine Mats en zijn kleine grote voorbeeld Mika reden een puike kwalificatie. Flash Racing met de heren Amine en Robbin kwamen op plaats 4 terecht, erg knap! Wouter en Raff onder W en R racing konden zich nog net in de top 5 vestigen, voor Raff ongekend gaaf! Plaats 6 ging naar de Snelheidsduivels, Giovanni had duidelijk last van zenuwen die Robbe niet meer helemaal goed kon maken;) De Kartboys met Danilson en Lucas in de gelederen was een leuke mix van goede snelheid, voor ons een test hoe ze het er vanaf zouden brengen: P7. Plaats 8 ging naar de Racers, Tijn was even zoekende en Gijs was ook wel een beetje overrompeld door de spanningen. De 9e plaats ging naar Ked-Hull, de originele naam bracht nog niet de successen, maar de mannen waren vastberaden om daar verandering in te brengen. Last but not least de Henkies, hoe komen ze er op;) Axel pakte zijn ervaring, maar Jayden was helemaal niet bezig met wat hij had geleerd, alles om zich heen had op dat moment een te grote impact.

Finn startte uitstekend, maar achter hem waren wel ervaren rijders en Max zocht de aanval. Hij nam de leiding over en reed langzaam weg. De Scheetbeesten profiteerden slim, net als Flash racing. Ze bleven lang bij elkaar. Raff moest in eerste instantie wat lossen en Julian was al blij als hij het bij kon houden, maar wat ging hij strak! Giovanni was aan het zoeken en alles om hem heen was indrukwekkend, hij verloor daardoor ook kostbare tijd. Axel kon hem makkelijk voorbij komen vanwege ervaring en de inhaallessen die we hebben gehad. Gijs zit nog maar net op les en kwam er maar niet voorbij, net als Lucas die duidelijk sneller was, maar niet het gaatje kon vinden. Hugo ging voortvarend van start en bracht Ked-Hull naar voor.

De eerste wissels kwamen er aan en iedereen ging er prima mee om. De meeste gaven netjes aan dat ze het pitbord hadden gezien en ook het handje ging omhoog, keurig hoor! Max kon de leiding overgeven aan de kleine Julian en die ging lekker snel! Ook Mats de andere kleine man kwam op de baan en ook hij mocht in de top rijden. Het houdt niet op met de kleine mannen, ook Amine mocht zijn endurance debuut maken en hoe! Daarachter waren de rollen omgedraaid, de 2 snelle mannen Wouter en Robbe kwamen op de baan om weer wat tijd goed te maken en met succes. Jayden loste Axel af en ook hij moest even zoeken want ook hij had last van de nodige zenuwen. De basis elementen werden even vergeten;) Gianni was een koppel met Finn en na de polepostition en de enkele plaatsen die werden verloren bleven ze sterk in de top 3 rijden. Ook Tijn kon net als Robbe en Wouter tijd goed maken, Gijs was wel snel maar kwam er gewoon niet voorbij. Tijn ging lekker en won tijd terug. Danilson zat er ook lekker in, het was heerlijk om die kleine mannen zo snel te zien rijden, knap hoor. Kas mocht ook voor het eerst gaan racen en was duidelijk onder de indruk, hij verloor wat tijd, maar niet raar als je ziet tegen wie hij moest rijden.

De wissels gingen door, na een fikse berekening moest de wedstrijdleiding snel paraat zijn, maar we denken dat we een rekenmachine storing hadden, want na de 3 verplichte stops moesten we nog best veel ronden afleggen. Daarom kozen we er voor om nog een extra wisseltje te maken, anders moesten beginnende rijders wel heel veel ronden afleggen. Na de laatste wissel was het nog erg spannend, enkele duwtjes werden gegeven en ook inhaalacties werden niet altijd goedgekeurd. Net als bij de volwassenen komen de fanatieke eigenschappen naar boven drijven, dat hoort ook allemaal bij het leerproces! Amine kwam achter Julian terecht en was duidelijk sneller, echter bij beginnende rijders zijn de acties soms onvoorspelbaar. Dat kan ook te maken hebbe met de spanningen die er dan bij komen kijken. De actie was niet geheel correct, maar ook mede door een onverwachte stuurbeweging waardoor wij als WL alleen een waarschuwing hadden gegeven. Falsh Racing kon daardoor wel de eerste plaats pakken en Julian verloor wat tijd. Flash racing kon profiteren en werden knap 2e. Maar er gebeurde meer, Mats leenaars en Mika Bison waren ijzersterk bezig, maar de snellere mannen reden ook mee en zette er druk op. Wouter koos de binnenkant en Mats stuurde naar de zijkant en hupsakee, omgedraaid en achterste voren. Elementen die we allemaal gaan bespreken zodat dit niet meer voorkomt. Raff moest door de extra wissel nog wel even Wouter aflossen waardoor een podiumplaats niet meer echt haalbaar was. Maar wat heeft Raff genoten en wat is nou belangrijker? Wouter reed nog de snelste rondetijd: 37.36.

Ked-Hull kende een prima opmars, Kas ging uitstekend en Hugo was erg snel, ondanks een enkele foute actie toch nog sterk 5e hoor met 3 seconde achterstand op P4 en 2 seconde voorsprong op P6. Op plaats 7 eindigde de racers, Gijs kon zijn 2e stint wel lekker vrij rijden en Tijn was ook de 2e keer erg snel, een mooi resultaat voor deze onervaren rijders. De snelheidsduivels zaten we op hun kont, Giovanni kwam beter tot zijn recht en klokte eindelijk zijn 1e 39-er, een feest op zich. Op plaats 9 en 10 eindigden de Kartboys en De Henkies. Jayden bleef onder de indruk, gelukkig heeft hij maandag op de training laten zien dat hij het wel degelijk kan. Axel klokte nog even vrolijk een 37.4. Danilson en Lucas kwame tot plaats 9, samen hebben ze het prima gedaan tov de hele snelle mannen, jullie tijd komt nog wel!

Op naar de eerste race van de Kids kartCup op 18 december! We hebben er zin in!