Kas de Kreek, leider van NK Klassement Parolin Rocky en Parolin Rocky Rookie na zeer nat race weekend

Kas de Kreek, leider van NK Klassement Parolin Rocky en Parolin Rocky Rookie na zeer nat race weekend

Kartcentrum Lelystad was tijdens de start van het  NK seizoen voor het eerst gastheer voor het Nederlands Kampioenschap karten 4tkt. 

Tijdens een zeer nat en onstuimig weekend stonden dit weekend 30 coureurs aan de start van de Parolin Rocky klasse. Totaal reden er dit weekend 100 karts in  diverse klasses.

Alle wedstrijden stonden onder wedstrijdleiding van Chrono en samen met de baan Marchals stonden zij continue in kou en regen om het evenement in goede banen te leiden.

Binnen de Parolin Rocky klasse rijden 15 Rookies (nieuwkomers mee) naast het algemeen klassement kent deze klasse ook een Rookie klassement. Gedurende het race seizoen mag de leider van het algemeen klassement de gouden 1 rijden en de leider van het Rookie klassement de gouden 01.

Het doel voor dit 1e NK jaar voor Kas is Nederlands Kampioen worden van Rookies. Geen makkelijke opgave want het deelnemers veld is sterk, maar de eerste stap naar dit doel met verve behaald!.                                                         

Op een zeer nat en onstuimig circuit reed Kas tijdens de kwalificatie de snelste tijd en startte Kas de eerste race vanaf pole. Kas reed al snel goed weg en finishte als 1e. de tweede race mocht Kas daardoor weer met pole starten en ook deze sloot hij winnend af. Na twee gewonnen races was het tijd voor de finale. Gezien het kleine circuit kende dit NK een pre finale en een finale. Dit omdat er niet meer dan 24 rijders tegelijk op de baan mogen. Door deze constructie is de winnaar van de finale ook de winnaar van de dag voor de beker. Niet voor het  NK (tussen)klassement. Daar worden alle races en de bijbehorende punten bij elkaar opgeteld.

Het werd een spannende finale. Kas startte goed maar had al snel Fabian Feliciano Rebelo in zijn nek. Tijdens de race werd het stuivertje wisselen maar Fabian kwam als eerste over de finish en won daardoor de eerste plek beker.

Maar zoals gezegd werden alle punten bij elkaar opgeteld en dat maakt dat Kas de leider is van het NK Parolin Rocky en Parolin Rocky Rookie klassement! 

Met trots zal Kas de gouden 1 op zijn kart plaatsen voor het eerst komende NK van 21 april in Berghem.

Met 2 grote bekers verliet Kas super blij en trots het natte circuit van Lelystad.

Maar dat was nog niet alles, want Kas maakte als nieuwkomer indruk en werd gevolgd door de NOS radio welke een compilatie uitzendt van wat opgenomen is tijdens de uitzending van langs de lijn as donderdagavond 14 maart,  tussen 2100-2200 uur op Radio NOS. Ook heeft Kas de PITTALK Award gewonnen en dat maakt dat Kas ge├»nterviewd zal worden voor het autosport magazine start84!

#onverwacht#blij#trots#regenrijder#moe maar voldaan#wind en veel regen#NXT-racing Topteam# waren toch wel de sleutelwoorden voor dit weekend!

Wat zeker niet vergeten mag worden is het noemen van de sponsoren welke het mogelijk maken dat Kas dit mooie avontuur kan en mag aangaan. Bij deze dus super bedankt;

meneer B.J. de Vries

https://jordens.nl

http://schadezorg.nl

http://IMBO.nl

http://polytec.nl

http://lega-product.nl

http://VPMglas.nl

maar ook NXTjuniorracing team super bedankt voor de begeleiding en gezelligheid dit weekend! 

Op weg naar huis, bij een tussenstop, waren ook Jamai, Winston en hun cameraman van de partij om Kas te feliciteren !

19-03-10Chrono4tLelystadD-2035jpg

19-03-10Chrono4tLelystadD-2050jpg

IMG-20190310-WA0076jpg