Kids kart cup 4, KCR Roosendaal, mooie punten gescoord voor klassement

Kids kart cup 4, KCR Roosendaal, mooie punten gescoord voor klassement

Terwijl de sneeuw langzaam begon te vallen startte vanmorgen al vroeg de vierde kids kart cup van dit seizoen.

De baan en karts waren erg koud. Kas moest als eerste groep rijden voor de kwalificatie. Vandaag telde de snelste tijd van 3,5 minuut kwalificeren.

Met een tijd van 43,1 was het lang spannend of dit wel voldoende zou zijn voor de snelste groep. Maar nadat alle drie de groepen hun kwalificatie hadden gereden bleek het goed genoeg.

De eerste race startte Kas vanaf de 7e plek. Kas reed wat voorzichtig,  helaas lukte een goed voorbereidde inhaalactie niet en bij het omschakelen werd Kas ingehaald. Helaas  als 8e geĆ«indigd.

De tweede race startte Kas vanaf de 2e positie,  al in de eerste bocht wist hij met een hele mooie inhaalactie de nummer 1 in te halen. Daarna was het zaak om snel te blijven rijden om tijd te winnen voor de pitstop.  De pitstop ging dit keer erg goed met een seconde sneller dan in  de eerste race.

Daarna kwam Kas onder druk te staan en werd hij door iemand met meer lef aangetikt waar weer anderen slim gebruik van maakte. Hierdoor eindige deze race met een P5.

Goede lessen geleerd, Verdedigend rijden vraagt nog wat aandacht.

Maar door vandaag weer uit te komen in de snelste groep zijn er weer mooie punten behaald voor het klassement.

Na de prijsuitreiking was  het bijna "ice karten" op de weg terug maar daarna volgde sneeuwpret!Volgende week 17 december buiten rijden in Lelystad

23 december de HALVE FINALE van de FORMIDO TALENTSCOUT

20171210_121404jpg

IMG_3836jpg