Mooie resultaten tijdens een warm en spannend 2e NK weekend in Berghem

Mooie resultaten tijdens een warm en spannend 2e NK weekend in Berghem

Het weekend van 20&21 april stond als het 2e NK weekend op de kalender.

Onder de zeer warme zon, heel ander weer dan in Lelystad, werd op vrijdag al gestart met de eerste trainingen.

Al snel was duidelijk dat het een spannend weekend ging worden, want wat was iedereen snel!

Ook de zaterdag kende een goede trainingsdag waarbij ook toen goed te zien was dat alle rijders qua tijden dicht bij elkaar zaten. Omdat Kas in verhouding tot de meeste rijders een stuk langer is en dus ook wat zwaarder, zit Kas met meer gewicht dan de minimale totale 105 kilo in zijn kart.(kart en rijder). Voor een circuit  als Berghem kost dat op sommige plekken meer tijd. Onze doelstelling voor dit weekend was dan ook bij de eerste 10 te eindigen en de 1e plaats van het Rookie klassement veilig stellen.

Kas presteerde met een 3e tijd erg goed tijdens de kwalificatie. Tijdens race 1 lag hij na de eerste bocht al 2e. Kas was op dat moment sneller dan zijn teammaatje Tim van Elleswijk welke op de 1e plek reed maar strijden in race 1 binnen je team is vragen om tijdverlies of erger. Daarbij is het maar de vraag of je het ook vol kan houden.  Tim is normaal sneller en heeft meer ervaring. Dus reden beiden op plek 1 en 2 verstandig, bijna, de race uit. Want helaas was de concurrentie groot en zat het treintje van plaats 3,4 en 5 in Kas zijn nek. De laatste ronden moest Kas flink verdedigen. Helaas werd Kas in de laatste ronde door nummer 3 ingehaald en omdat 4 en 5 er bijna aan vast zaten kwam Kas er niet tussen en eindigde hij op plek 5. De 5e  plek was natuurlijk een prima uitslag maar de teleurstelling was groot. Zeker omdat het in de laatste ronde gebeurde.

Race 2 startten vanaf plek 5.  Gelijk was duidelijk hoe dicht alle rijders bij elkaar zitten qua talent en snelheid. Kas schommelde deze race tussen de 4e en 8e plaats en kwam uiteindelijk als 7e over de finish.

Race 3 startten vanaf plek 7. Wederom gelijk vol in de strijd. Aanvallen en verdedigden Kas moet alles uit de kast halen. Het verdedigen van plek 7 kostte Kas veel aandacht, maar het lukte. Ook deze race schommelde Kas van plek 4 tot plek 8 maar wist hij uiteindelijk toch als 7e te finishen.

Zoals gezegd lag het hele veld van 30 rijders dicht bij elkaar. Want naast de constante nummer 1, teammaatje Tim van Elleswijk en de nummer 2, teammaatje Bas Verdoold schommelde de uitslagen per race. Dat maakte Kas de Kreek overall toch nog 5e werd en een 2e plek bij de Rookies. De felicitaties zijn voor Kas zijn teammaatjes Tim en Bas en voor Donato Giovine welke zich dagwinnaar van de Rookies kon noemen.

Tevreden verliet Kas met wederom 2 grote bekers en nog steeds als leider van NK Parolin Rocky Rookie klassement het circuit...Doel behaald!

Op naar het 3e NK weekend en wel op  2 juni in Assen!.

Tot slot bedankt sponsoren#Jordens#Lega-Products#VPM#BJ de Vries#schadezorg#polytec Nederland#IMBO# NXT teammaatjes en begeleiding voor weer een fantastisch en gezellig weekend# Chrono en circuit Berghem bedankt voor de goede organisatie#

19-04-21Chrono4tBerghemD-0514jpg