WAT een jaar!! Speciale dank aan de sponsoren en het 6e en laatste NK verslag van 2019

WAT een jaar!! Speciale dank aan de sponsoren en het 6e en laatste NK verslag van 2019

Na heel veel mooie NK weekenden was het afgelopen weekend het finaleweekend van mijn eerste NK Jaar.
Dit keer niet als laatste maar als eerste wil ik mijn sponsoren bedanken;
Jordens Kunststoffen.nl
Imbo.nl
Schadezorg.nl
Lega-products.nl
VPM Glas
Sleutelservice Zwijndrecht
Polytec Nederland
B.J. de Vries

Met jullie vertrouwen en financiële support was het mogelijk dat ik het Nederlands Kampioenschap kon rijden en daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor.

Aansluitend ook mijn dank aan mijn trouwe supporters die soms ook nog "sponsoren" mijn oma Joke & opa Emil en mijn tante Yvonne & mijn oom Tjerk. Bedankt!
Als ik dan toch bezig ben, wil ik het team en alle begeleiding van NXT-racing bedanken voor een mooi, gezellig en leerzaam jaar. Speciale dank daarbij voor de trainingen en coaching aan Youri Verswijveren en Jorn Boertien. Maar laat ik ook zeker de catering van Anita van Elleswijk en de verzorgde NXT BBQ's door Jacco niet vergeten. Speciaal ook namens mijn vader grote dank aan Mickel van Elleswijk voor alle ondersteuning op technisch vlak.

En dan het verslag van de laatste racedag....

De dag begon met een laatste training waar ik net als de rest van het weekend een hele snelle tijd had. Een tweede tijd overall. Dit gaf vertrouwen voor de kwalificatie.

De kwalificatie startte voor ons NXT treintje goed. We waren lekker snel maar helaas kwamen we in de laatste minuten in het verkeer en dat maakte dat we geen vrije raceronde meer konden rijden. Iets wat tegenvallend werd het voor mij een P7 als startpositie.

Race 1; Starten vanaf p7 (p2 vd Rookies) in een veld met 34 rijders. De opdracht voor de races van vandaag was rust bewaren, geen risico's nemen en vooral niet uitvallen en dan zou het kampioenschap in mijn handen zijn. De eerste race reed ik dan ook netjes uit zoals mijn startpositie was p7.
Race 2; Vanaf p7 kon ik al snel met mooie inhaalacties op een P4 komen. Omdat mijn teammaatje nog knokte voor het algehele kampioenschap gaf ik hem ruimte om daarna weer aan te haken om samen verder naar voren te rijden. Helaas maakte ik het mijzelf door die actie moeilijk want ik verspilde hier ook een P5 en P6 mee. Wederom eindigde ik als 7e.
Deze 7e plek betekende wel dat ik mijn kampioenschap veilig had gesteld!
Race 3; was eigenlijk alleen maar uitrijden zonder schade. In één van de laatste bochten kwam we met de plekken 5,6,7 dichtbij elkaar en de P5 reed over de kerbstones maar gleed daarmee ook uit zijn racelijn waardoor ik het gras op moest. Dit kostte mij een paar plekken.
Maar zonder enige teleurstelling kwam ik als 11e over de finish, want ik mocht gelijk door om samen met de algehele kampioen Rico Hulzinga als Nederlands Kampioen Parolin Rocky Rookie met de Nederlande vlag de ereronde rijden.

Wat is dat gaaf en speciaal!

Onder het applaus van alle toeschouwers, en daarbij extra speciaal ook mijn Juf Inge en mijn juf Noortje van twee jaar geleden, reed ik met trots mijn ronde.

De avond kende een mooie afsluiting met zanger Irvine en afsluitende vuurwerk!
Moe maar zeer trots en voldaan gingen we weer richting huis.
Genietend terug kijken op een mooi en bijzonder jaar en verheugend kijkend naar 30 november voor de officiële huldiging van alle Nederlands Kampioenen.

Lieve Opa Hans en Oma Edith, Opa, Oma en Nichtje van Giovanni en Lisette, onze buurvrouw super leuk dat jullie er(weer) waren!
Bedankt voor jullie support en daarnaast iedereen bedankt die dit jaar met mij hebben meegeleefd. Dat werd en wordt zeer gewaardeerd!

Gefeliciteerd voor alle kampioenen en heel graag tot 30 november!

samen met mijn trotse ouders & trainer Youri
ykmmjpg